Det är inte ovanligt att man någon gång under livet drabbas av förslitnings- eller belastningsskador, och en hel del människor har återkommande eller kroniska problem av den här sorten. Ofta handlar det om inflammationer i senor och muskelfästen som den drabbade har gått med länge och försökt avhjälpa med vila eller läkemedel.
Det står alltmer klart att så kallad ESWT (Extracorporeal Shockwave Therapy) i många fall är en mycket bra behandlingsmetod för tillstånd som till exempel hälsporre eller tennisarmbåge.
För den som lider av dessa problem eller liknande tillstånd rekommenderas att man gör en stötvågsbehandling i Stockholm för att komma till rätta med smärtan och den funktionsnedsättning som problemen medför. Förutom de två tidigare nämnda åkommorna kan stötvågsbehandling i Stockholm användas vid inflammationer i axelns senor eller benens slemhinnor och mycket annat.
Hur går stötvågsbehandlingen till?
När du genomgår en stötvågsbehandling i Stockholm kommer du att vara i goda händer hos en erfaren yrkesperson. Instrumentet som används under behandlingen förs under en kort stund, oftast ungefär tio minuter beroende på områdets storlek, över skadan. Under denna tid skickar instrumentet stötvågor in i den skadade vävnaden, och detta i sin tur stimulerar kroppen till egen läkning.
En stötvågsbehandling i Stockholm innebär ingen smärta eller något obehag från själva behandlingen, och som tidigare nämndes tar det heller inte mycket tid i anspråk. Hur många tillfällen som krävs för att behandla en viss skada varierar från problem till problem, och är också olika för olika personer. Man kan dock konstatera att det brukar räcka med ungefär fem till sex gånger med en veckas mellanrum mellan varje tillfälle.